ОБНОВЕНО: Android Police докладват, че Google всъщност не са искали да позволяват Dialer приложението си да става налично на устройства, различни от Nexus. Така че всичко това е била една проста техническа грешка. Приложението в Google Play Store бе ъпдейтнато и вече никой не би трябвало да може да го изтегли – освен разбира се притежателите на Nexus смартфони.

Едно от многото удобните и приятни приложения от стоковия Android е Google Dialer (или Phone) – вградената апликация за обаждания, която с един от последните си големи ъпдейти донесе много полезни функционалности. До сега само притежателите на Nexus устройства имаха възможност да се възползват от възможностите на Dialer, но вече не – Android Authority докладват, че различни потребители на смартфони от други производители също имат възможност да изтеглят приложението от Play Store.

Изглежда Dialer е наличен за устройства като LG G5, HTC 10 и OnePlus One, Samsung Galaxy S7 и шепа други. Главно апликацията може да бъде свалена на по-нови устройства, но не е ясно кои точно имат и кои нямат достъп до това. Всеки трябва да провери за себе си.

Ако си свалите Dialer, ще можете да се възползвате от вградената Google търсачка, по-умно блокиране на обаждания, smart caller ID както и полезна информация за някоя услуга, докато разговаряте с представител от институцията на официален номер (скрийншота по-долу). Е, какво чакате? Проверете дали Dialer е наличен и за вас в Google Play Store!

Свали: Google Dialer (Phone) в Play Store

google-android-stock-gialer