iphone-5c4

Очаква се Apple да представи бюджетния модел iPhone 5C на събитие на 10 септември, а слуховете за телефона достигнаха космически нива през последните няколко месеца.

Според нова информация спецификациите на iPhone 5C ще включват 4-инчов дисплей с резолюция от 1136 на 640 пиксела, двуядрен процесор (може би същия като този в iPhone 5) и 1 GB RAM.

Потребителите ще могат да избират между 16, 32 и 64 GB вградена памет. Устройството ще пристигне с две камери – 8mpx задна, която ще записва Full HD 1080p видео, както и 1.2mpx предна камера за FaceTime. iPhone 5C ще пристигне с най-новата версия на мобилната операционна система iOS 7.

Според изтеклите детайли, iPhone 5C ще е малко по-голям и широк от iPhone 5 с размери 124.2mm на 58.4mm на 7.6mm, като смартфонът ще тежи 106 грама.

iPhone 5C ще поддържа виртуален гласов асистент Siri, въпреки досегашните слухове, които твърдяха, че Apple ще го премахне за да намали цената на устройството.

iPhone 5C, iPhone 5S, iPad 5 и iPad Mini 2 ще видим на 10 септември.

Сподели
Предишна страницаОфициално: Умният часовник Samsung Galaxy Gear ще бъде представен на 4 септември
Следваща страницаGoogle намали цената на Nexus 4
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg