a6

Новият iPhone 5C най-накрая е представен официално. След месеци слухове и спекулации Apple реши да покаже най-новия си бюджетен iPhone на специално събитие в Купертино. Компанията обяви, че iOS 7 ще излезе официално на 18 септември за избрани iOS устройства.

iPhone 5C прилича много на това, което сме виждали и преди. Телефонът пристига в няколко цветови варианта – зелено, бяло, синьо, розово и жълто. Apple твърди, че смартфонът няма да скърца или да има неравности, подобно на други телефони, защото е направен от едно парче поликарбонат. Към телефона пристигат и 29-доларови кейсове, които да променят вече избрания цвят от потребителите.

design_materials

cases_gallery_blue_pink

Подобно на iPhone 5, Apple предлага iPhone 5C с 4-инчов Retina дисплей и A6 процесор. Телефонът ще има същата 8-мегапикселова задна камера, но компанията се похвали с подобрената FaceTime HD камера, която е създадена за видео разговори с по-хубаво качество. iPhone 5C поддържа повече LTE мрежи от всеки смартфон на света, твърди Apple.

ios7

16 GB версия ще се предлага за 99 долара с договор, а 32 GB версия ще струва 199 долара. Предварителните поръчки на смартфона стартират на 13 септември. Първоначално телефонът ще се предлага в САЩ, Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Япония, Сингапур и Великобритания от 20 септември.

design_gallery_slide_yellow

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ: