Хостинг

Изборът на хостинг е една от важните стъпки, когато създавате собствен онлайн бизнес – независимо дали става дума за онлайн магазин, или корпоративен сайт. Подходящото хостинг решение ще ви осигури стабилност и сигурност, изграждайки основата на един успешен бизнес. Обратно, неправилният избор може да ви създаде редица проблеми и потенциални загуби.

За да не попадате в тази неприятна ситуация, обобщаваме няколко важни неща, които е важно да знаете и да вземете предвид, когато избирате хостинг за вашия сайт. Вижте кои са те:

Идентифицирайте какви са нуждите на вашия бизнес

Ще се спестите много главоболия, ако не пропускате тази първа стъпка. С едно бързо търсене в Google, ще откриете, че има множество хостинг компании, които предлагат разнообразни планове. Това прави вземането на решение още по-трудно, особено ако нямате предишен опит в подобно начинание.За да не се лутате излишно, важно е да идентифицирате нуждите на вашия бизнес в самото начало. Това ще ви помогне по-лесно да се насочите към подходящ хостинг. За целта, важно е да знаете какъв точно сайт ще създадете, каква платформа ще използвате, както и да се опитате да прогнозирате какъв ще бъде очакваният трафик към сайта.

Колкото по-специфични сте в отговорите си, толкова по-лесно ще може да се насочите хостинг, който да отговори на нуждите на вашия онлайн бизнес.

Потърсете решение, което предлага надеждност

За съжаление, не са малко случаите собствениците на бизнеси да инвестират значителни суми в рекламни кампании и промоции, които привличат значителен трафик, а сайтът не може да издържи. Не е нужно да казваме, че това води до значителни финансови загуби и неудовлетворени клиенти.

По тази причина, хостингът, който избирате, трябва да ви гарантира надеждност. Съществуват много инструменти за наблюдение на сървъри, които можете да използвате, за да проследявате уеб хост, но като цяло погледът върху тяхната непрекъсваемост на услугата (uptime) е повече от достатъчен показател, за да разберете дали уеб хостът е стабилен или не.

Също така, важно е да обърнете внимание на това какви са политиките на хостинг компанията в случай на извънредна ситуация и каква компенсация ще ви бъде предложена. Ще покрие ли тя потенциалните загуби, които бихте претърпели, ако сайтът ви не е онлайн?

Хостинг доставчикът предоставя ли ви възможност да ъпгрейднете услугата?
Избирането на хостинг услуги, които ви предлагат повече гъвкавост също е важно. В началото е възможно да започнете с по-нисък и бюджетен план, който отговаря на текущите ви нужди. С времето обаче, вие планирате вашият бизнес да расте, което автоматично означава, че и неговите нужди ще нарастват.

В този ред на мисли, трябва да се подсигурите предварително и да потърсите хостинг компания, която може да ви предложи промяна към по-висок план. Не е препоръчително да изберете доставчик, ако от самото начало се налага да сте на най-високия пакет и няма възможност за последващ ъпгрейд. Защото това означава, че ще ви се наложи да се прехвърляте към друг хостинг доставчик, когато бизнесът ви е в период на растеж, а това крие известни предизвикателства.

Не подценявайте фактора клиентско обслужване

Особено, ако нямате опит, много е вероятно да сблъскате със ситуации, в които има проблем със сървъра, а вие не може да ги разрешите сами. Именно за тези случаи е добре да разчитате на надежден екип за поддръжка.

В идеалния случай бихте искали да се обвържете с хостинг доставчик, който ви предоставя добра и отзивчива поддръжка чрез лайв чат или по телефона. По този начин можете навременно да разрешите проблемите с уебсайта си навременно и ще имате спокойствието, че ще получите нужната подкрепа при такива ситуации.

Сподели
Предишна страницаРевю на геймърската мишка Krypton 290
Следваща страницаПланета обикаляща около три звезди
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.