Технологичният стартъп отбелязва първата си година на българския пазар с впечатляващи постижения, нарастващ пазарен дял и амбиция да продължи да променя начина, по който потребителите използват технологиите

 

Flip.bg – технологичният стартъп, целящ да превърне интернет в дружелюбно място за продавачите и по-безопасно за купувачите на мобилни телефони – отбелязва своята първа година на българския пазар, през която успешно купува, продава и ремонтира на използвани телефони. От своя старт у нас преди година, компанията се е посветила на предоставянето на достъпни и висококачествени смартфони на технологичните ентусиасти, като същевременно насърчава устойчивостта чрез повторно използване на електронни устройства.

През изминалата година flip.bg се утвърди като доверена дестинация за клиенти, търсещи надеждни и рентабилни алтернативи на новите смартфони или сигурен и прозрачен начин за продажба на старите си устройства. Чрез щателна проверка, обновяване и тестване на устройствата, стартъпът гарантира, че всеки телефон отговаря на строги стандарти за качество и е готов да предостави първокласно потребителско изживяване.

Flip.bg расте с всеки изминал ден, доказателство за което са впечатляващите му резултати: за една година 2 600 000 евро са изплатени на български потребители след продажбата на телефоните им и са реализирани продажби за 4 милиона евро на ремаркетирани като нови смартфони. Компанията има над 190 служители, 50% от които са технически и сервизни специалисти.

С над 15 000 доволни клиенти в България, които са купили или продали телефон чрез flip.bg, успехът на модела на компанията се дължи на нейния ангажимент към удовлетвореността на клиентите и фокуса върху отговорността към околната среда. Чрез удължаване на жизнения цикъл на смартфоните, flip.bg значително намалява електронните отпадъци и допринася за по-устойчиво бъдеще – анализите показват 63% по-малко CO2 емисии за телефон като нов в сравнение с чисто нов. Този подход е в съответствие с нарастващото потребителско търсене на екологични решения и помага на хората да окажат положително въздействие върху околната среда чрез своите решения за покупка.

„Първата година на Flip.bg на българския пазар е забележително доказателство, че отдадеността на компанията към качеството и достъпността е правилният отговор на необходимостта от промяна на начина, по който използваме нашите устройства. Като им даваме втори живот, без да правим компромис с качеството и чрез удобен за потребителя процес, спестяващ пари и време, ние не само предоставяме достъпни и надеждни опции на нашите клиенти, но също така допринасяме за по-устойчиво бъдеще, където електронните отпадъци са сведени до минимум. Първата ни година в България е доказателство за нашия ангажимент към иновациите, качеството и отговорността към околната среда“, каза Вера Петрова, Country Manager Flip.bg.

В допълнение към предоставянето на строг технически процес на хардуерна и софтуерна проверка, ремонт и почистване, flip.bg предлага редица предимства, включително 24-месечна гаранция, 30-дневна политика за безплатно връщане, различни опции за плащане, включително на изплащане с 0% лихва. Като нови устройства на топ брандове идват с до 40% отстъпка от пазарните цени, в специално изработена кутия и с нови кабели за зареждане.

Продължавайки напред, flip.bg остава ангажиран да предефинира пазара на ремаркетирана електроника, като ще продължи да предоставя още по-голяма добавена стойност и избор на клиентите чрез непрекъснато актуализиране и разширяване на своето портфолио и услуги. Чрез непрекъснати иновации и устойчиви практики, компанията се стреми да оформи бъдеще, в което ремаркетираните телефони са предпочитан избор, създавайки по-достъпен и екологично съзнателен пейзаж и подпомагайки кръговата икономика в региона.

Сподели
Предишна страницаКонкурентът на Instagram в Twitter вече е тук
Следваща страницаНовият високоскоростен Маглев влак
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.