Equaliser-1920x1080

Звукът е едно от най-важните преживявания във всяко мобилно устройство. Качеството на музиката и разговорите са една от основните задачи при проектиране на всяко едно устройство и ние винаги оценяваме тази важна характеристика. Но понякога производителите просто не отделят достатъчно внимание, за да ни предложат една сравнително чиста крива дори и при работа със студийни мониторни слушалки и говорители и тогава, за да коригираме тази грешка, трябва да работим с еквилайзери. В Google Play има най-различни такива и ние ще ви предложим десет от най-добрите.

aneq-equalizer

1. AnEQ Equalizer – популярно и доста просто решение за много потребители. AnEq има безплатна (Google Play) и платена (Google Play) версия. Този еквилайзер поддържа 5 честотни ленти и има 10 вградени готови програми. Безплатната версия съдържа досадни реклами, но те не влияят на резултатите по никакъв начин.

Bass-Booster

2. Bass Booster – приложението е много подобно на AnEq, защото отново има 5 честотни ленти. Разликата е, че те са с по-ниска честота. Bass Booster е специално разработване за усилване на ниските честоти (т.нар. „бас честоти“). Това приложение има също безплатна (Google Play) и платена (Google Play) версия. Платената има доста повече възможности, както и някои полезни фунцкии като собствен уиджет.

Floating Equalizer

3. Floating Eqaulizer – това предложение е малко по-различно от предишните. Floating Equalizer има два режима на работа – опростен и сложен, в зависимост от уменията на потребителя. Удобното при него е, че той може да се повиква от малката иконка, която е подобна на Facebook Messenger. Работата с този еквилайзер е много удобна, особено ако имате различни стилове музика, която искате да модулирате индивидуално. Отново имаме безплатна (Google Play) и платена версия (Google Play) .

Audio-DSP-EQ-Plugin

4. Audio DSP & EQ Plugin – това приложение не само дава възможност за корекция на 10 честотни ленти, но и опция за промяна на дължината на стерео изходящата музика. Безплатната версия (Google Play) може да я изтеглите свободно, но ако искате допълнителни екстри ще трябва да платите за професионалната версия (Google Play).

equalizer

5. Equalizer – едва ли има приложение с по-просто име. Целта на Equalizer е да представи възможно най-лесния и прост начин за корекция на звука. Полезна функция е сканирането на музикалните файлове и автоматично прилагане на готови настройки според анализа. Има безплатна (Google Play) и платена (Google Play) версия.

android-eq-equalizerfx

6. Equalizer FX – Това е платено приложение (Google Play), което дава възможности за контрол на 5 честотни ленти, но също и усилване на ниските честоти (bass boost) и ефект на виртуализация. Equalizer FX разполага с 12 готови програми, работи и с програми като Spotify, Pandora и др.

music-equalizer

7. Music Equalizer – ако не сте харесали някой от предишните прости и безплатни еквилайзери, тогава можете да опитате и Music Equalizer. Освен фин контрол, възможност за виртуализация на звука, приложението има и удобен уиджет, който можете да позиционирате на някой от екраните на Android. Можете да го изтеглите безплатно от Google Play.

Music-equalizer-2

8. Music Equalizer – второ приложение със същото име, но съвсем различно. Този еквилайзер е с малко по-различен потребителски интерфейс. Удобното при него е наличието на голям виртуален потенциометър за управлението на силата на звука. Изтеглете го безплатно от Google Play.

equalizer-plus-pro

9. Equalizer + –  един удобен еквилайзер, който е в съчетание с музикален плеър. Има удобен интерфейс и богати функции. За съжаление безплатната версия (Google Play) е доста орязана от възможности. За да се възползвате от всички негови предимства, ще трябва да закупите платената версия.

best-sound-audio-equalizer-apps-android-music-volume-eq-120726

10. Music Volume EQ – това приложение е малко по-различно от останалите. Състои се от две части – потенциометър за контрол на силата на звука и 5-бандов еквилайзер. Това, че работи на принципа на уиджета и е удобен за влачене по екрана, го прави изключително удобен, особено ако имате по-малък екран. Допълнителен плюс е, че е напълно безплатно. Изтеглете го от Google Play.