LG G3
LG G3

LG постигна голям успех със своите флагмани LG G2 и LG G3, но какво да очакваме от следващото топ устройство на компанията? Според гръцки сайт новият хай-енд смартфон на LG ще предлага доста добри спецификации и ще е сериозен конкурент на останалите предложения на пазара.

ВИЖ ОЩЕ: MICROSOFT ЩЕ ПУСНЕ LUMIA DENIM ЪПДЕЙТА ДО ОЩЕ УСТРОЙСТВА

LG G4 ще бъде с осем-ядрения процесор Snapdragon 810. Към края на миналата година се повиха слухове, че доста от новите флагмани може да се забавят заради проблеми с новия чип на Qualcomm, в това число и G4. Вчера стана ясно, че Samsung също може да заложи на своя Exynos процесор за Galaхy S6, заради прегряване на 810. LG има своя осем-ядрен процесор NUCLUN, използван за LG G3 Screen, но потребителите се оплакват от проблеми с устройството. Поради тази причина компанията все още ще залага на Qualcomm.

LG G4 ще предлага 3GB оперативна памет и ще дойде с най-новата версия на операционната система на Google –  Android 5.0 Lollipop. Изтеклите документи показват, че смартфонът ще може да прави снимки с резолюция 5312 × 2988, което подсказва, че камерата му най-вероятно ще е 16-мегапикселова. Може да видим новия флагман още през март на Световния мобилен конгрес в Барселона.