Apple винаги държи в своя App Store най-добрите приложения да са в началото, но с повече от 1,4 милиона приложения, достъпни за iOS, не винаги е лесно да се знае какво да се търси и всичко интересно да е най-отпред. Pinterest явно иска да промени това и от днес в социалната мрежа вече е налично приложението App Pins. Тази функция позволява на потребителите да могат да закачат приложенията, които искат, а то от своя страна позволява на другите потребители да ги свалят директно от Pinterest.

Виж още: Apple ще продаде над 26 млн. умни часовника през 2015, смята анализатор от JP Morgan

Pinterest описва всичко това по начин, който предполага, че хората закачат само нещата, които наистина си струват и така всеки лесно може да намери и свали някое фитнес приложение, което се харесва от познатите му например. Използвайки App Pins, те ще бъдат в състояние да намират и свалят приложения от App Store, без въобще да се налага да влизат в него и да търсят допълнително. Компанията вече има свой „Staff Picks“, който включва търговския софтуер Instacart, платежни услуги Square Cash, както и множество други приложения на разположение за изтегляне чрез Pinterest за iPad и iPhone.

Apple сключи партньорството си с Pinterest за стартирането именно на новата функция. В момента App Pins се предлага ексклузивно за iOS приложения, като Apple стартира свой собствен App Store борд днес, който предлага набор от специално подбрани приложения от модни и търговски категории.