Преди известно време от Sony съобщиха добрата новина, че Spotify ще замести неуспешната музикална стрийминг услуга Music Unlimited на конзолите PlayStation 3 и PlayStation 4. Това официално стана днес, след като вече всеки може да се логне в приложението през своето устройство и неограничено да слуша музика онлайн.

Spotify за PS3/PS4 работи точно по начина, по който предполагате – първо ви позволява да се логнете с вече съществащ акаунт или Facebook. Интересното тук е, че ако вашaта конзола е свързана към същата Wi-Fi мрежа както смартфона ви, можете да изпратите данните си през него и така да се логнете в приложението без да въвеждате нищо. След това Spotify ви отвежда в „Browse“ страницата, където можете да намерите избрани плейлисти, нови хитове, както и създадените от Spotify плейлисти за конкренти настроения. Приложението изглежда много добре, инкорпорирайки в себе си стила на PlayStation системата, но държейки все пак и на Spotify външния вид.

Единственият минус в момента е, че не можете да разглеждате музиката си разделена на артисти или албуми. Вариантите в момента са само плейлистите ви и всички песни на куп, но пък има удобна търсачка. В бъдеще от Sony обещават да въведат нови функционалности, което означава, че може това да се поправи съвсем скоро. Дотогава все пак няма да имате никакъв проблем да пуснете музика, след което да се върнете в играта си. При натискате на PS бутона имате достъп до всички настройки на playback-а, сила на звука и т.н. Лошото е, че конзолата не разпознава, че на фона върви музика и трябва ръчно да спрете звука от играта си. Тази функционалност е налична само за PS4.

Когато става върпос за PS Vita – там Sony нямат планове за сега да пуснат Spotify. Там Music Unlimited работеше, но какво да се прави… Колкото до „Premium“ Spotify-я – нямате проблем. Можете да плащате за Premium директно през PlayStation Network акаунта си, което улеснява. А най-интересното е, че Spotify остава ексклузивен само за Sony PlayStation. Xbox ползвателите нямат късмет тук.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS