Стотици полети бяха спрени, а над 120 000 пътници – блокирани, след като едно от най-големите летища в Лондон, “Гетуик”, бе атакувано от дронове. Аерогарата е затворена от снощи, когато органите на реда забелязали летящите обекти в района, информира Pixelmedia.bg.

Така само в сряда вечерта бяха стопирани  760 полета и 10 000 пътници. Днес се очакваше да излетят и кацнат още около 110 000 души.

От управата на “Геутик” са категорични, че обичайният ритъм на работа няма как да продължи, докато безопасността на всички не е гарантирана. Очаква се блокадата да продължи няколко дни, а междувременно пристигащите самолети ще бъдат насочвани към други летища в Лондон и цяла Великобритания.

За момента се изключва версията за терористична заплаха. Силите на реда смятат по-скоро, че става дума за умишлен акт, целящ именно този смут. Притеснението, обаче, е, че дроновете не са обикновени и не са от тези, които можем да си купим свободно в търговската мрежа.
Сподели
Предишна страницаТелемедицина: Как да ползвате лекарска помощ от дистанция
Следваща страницаТунелът на Мъск: Гениален план за бягство от трафика
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.