gmail

gmail

Gmail приложението за Android получи актуализация, която включва редица нови функции и подобрения в потребителския интерфейс.

Първата съществена промяна се състои във възможността за съхраняване на прикачените файлове директно в Google Drive или да ги разпечатате, вместо да трябва да ги сваляте първо в паметта на телефона или картата. Така всички файлове ще бъдат лесно достъпни чрез останалите устройства, на които имате достъп до облачната услуга и преглеждането им няма да е проблем за устройства с малко памет.

Обновени са и спам дефинициите, като ще получите обяснение защо даден имейл се намира в спам папката ви в горната му част. Има и някои подобрения по поддръжката на RTL за потребители, които четат отдясно наляво и са добавени езици, сред които иврит и арабски, като при използването им информацията за контакта и менюто са преместени в дясно, вместо в ляво, както е примерно при използване на английски език.

На лице са и редица визуални промени, които доближават Gmail до останалите приложения на Google. Анимацията при рефрешване също е променена, а при липса на нови съобщения ще ви посрещнат различни икони като слънце или облак, които ще ви съобщят за липсата им. Бутоните “помощ”, “настройки” и “обратна връзка” също са преместени в дъното на лявото меню. Най-горе в същото  меню ще откриете и аватарите на своите акаунти, чрез които можете да превключвате между тях, вместо от малкия бутон с точките, както беше до момента.

Новата версия на Gmail е с номер 4.8 и е достъпна от днес, но както обикновено ще се разпространи поетапно в различните региони.

Сподели
Предишна страницаMotorola Moto 360 идва през юли
Следваща страницаKlout вече има приложение за Android
Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в Smart News. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии, като е била администратор на най-големия български Android форум.