Шведска компания е открила лесен и иновативен метод за отглеждане на плодове и зеленчуци в собствения ни дом

В последните години редица фирми се стремят чрез различни методи да подкрепят производството на хранителни продукти върху ограничени площи. Заедно с това се изобретяват все по-щадящи и безопасни методи по отношение на околната среда.

Поредните предприемачи ни изненадаха с нестандартен поглед върху производството, което е буквално на една ръка разстояние.

Ikea е крачка напред в подпомагане на изхранването с мебелиране от ново поколение, благодарение на Growroom. Устойчивата и здрава структура позволява на хората да вземат производството на зеленчуци в свои ръце. Сглобяването е нещо повече от група приятели, които разчитат сложни диаграми и се опитват да разберат разликата между отделните елементи. Това е прогрес към общо благосъстояние и качествената храна.

В най-общи линии модерното обзавеждане представлява сфера с различни нива на засаждане. Това позволява на Growroom да не заема твърде много място, а същевременно да предоставя достатъчна продукция, която да изхрани цял квартал. Проектирана е така, че светлината да достига обилно и безпроблемно всяка една платформа.

Конструирането й съчетава в себе си, както здравина, така и приемлива цена. Това би позволило безпроблемен достъп на много семейства, които са ориентирани към био зеленчуците и свежите продукти. Очаква се Growroom да се появи масово в жилища по цял свят.

Лабораторията за иновации, базирана в Копенхаген, Дания, пусна плановете за Growroom онлайн, така че всеки на теория, може да изгради такава, като следва процес от 17 стъпки.

По-сложно за сглобяване, отколкото обикновена мебел. Изграждането на собствената ви Growroom включва рязане на шперплат по размер и след това напасване на парчетата заедно.

Дизайнерската фирма смята, че тази структура може да изиграе важна роля за осигуряване на хранителен суверенитет за различни общности. Представлява сериозна алтернатива на глобални решения за производство.

Това е поредният прогресивен ход на Ikea, която наскоро обяви, че ще продава килими и текстил, произведени от сирийски бежанци, и проправи пътя на биоразградими опаковки за своите продукти.

Сподели
Предишна страницаGoogle Play Pass – достъп до стотици премиум приложения
Следваща страницаХибрид между човек и маймуна
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.