youtube kids

В понеделник YouTube ще пусне ново приложение за деца, е потвърдено от компанията пред The Verge. То ще се казва YouTube Kids и ще предлага епизоди от телевизионни предавания, насочени към младите хора. В допълнение ще има е видеа, пускани от канали с фокус върху детската аудитория, както и възможност родителите да настройват таймер за изключване, за да не гледа детето прекалено дълго.

 Виж още: Microsoft раздава по 100GB в OneDrive за Dropbox потребителите

YouTube_Kids_Screenshot.0

YouTube Kids ще бъде отделно от стандартното YouTube приложение и в началото ще бъде налично само за Аndroid смартфони и таблети. То има дизайн, който да се хареса на децата с големи и кръгли икони. Началният екран е с е разграфен с различни популярни телевизионни предавания, като има и четири по-прости икони за предавания, музика, учене, опознаване, които ще дадат възможността на децата да браузват сред топ клипове. Семействата могат да търсят в  списъка на приложението с одобрено съдържание, включително и видеа, създадени от National Geographic Kids, Thomas & Friends, LeVar Burton’s Reading Rainbo и the Jim Henson Company.

От YouTube казват, че такова приложение е искано от много време. “Родителите постоянно ни питаха можете ли да направите YouTube по-добро място за деца”, каза Шимрит Бен-Яр, продуктовият мениджър на услугата пред USA Today. YouTube Kids ще стартира на 23 февруари.