Дали новата джаджа ще изпревари версията на Facebook?

Малко след като Facebook и Ray-Ban представиха иновативни интелигентни очила, Xiaomi пусна свои собствени. Те изглеждат дори по-интересно. Умните очила на Xiaomi приличат на нормални такива и тежат разумните 51 грама. Интересното тук е, че те съдържат MicroLED дисплей, вграден в десния обектив, 5-мегапикселова камера отпред, четириядрен ARM процесор , батерия, тъчпад върху рамката, Wi-Fi, както и Bluetooth връзка. Очилата работят с Android.

В ерата на технологиите всеки следващ продукт (независимо от производителя) идва при нас още по-фантастичен от предходния. Истината е, че някои от забележителните устройства са наистина полезни и могат да улеснят в пъти нашето ежедневие. Не само работното, но и моментите, в които се забавляваме. Xiaomi е поредната компания която не прави изключение от правилото и ни поднася следващата порция изненади.

Най-интересната част в новите очила вероятно е дисплеят. MicroLED е подобен на OLED, но с по-висока плътност на пикселите. Той може да се похвали с по-дълъг живот и сравнително опростена структура. Xiaomi твърди, че тя позволява по-лесно интегриране в очилата. Дисплеят не е нещо особено, тъй като трябва да позволи на светлината да преминава, за да можете да виждате през очилата. Той е монохромен. Може да ви показва часовник, текстове и инструкции за навигация. Също така бихте могли да го използвате за провеждане на разговори и др.

Позициониране на устройството

Компанията сподели, че Smart Glasses е устройство, което работи независимо от вашия смартфон, вместо да бъде просто поредния аксесоар към него. Можете да го използвате, за да осъществявате и получавате повиквания, да правите снимки, да четете текстове, да получавате преводи и др. И всичко това без да се използва смартфона ви. Изобщо! Именно това е накарало марката да заложи на името Умни очила. Наистина изглеждат такива.

Много технологии в една джаджа

Интелигентните очила на Xiaomi неизбежно ще направят паралели с Google Glass, които също имат вграден дисплей. Последните в крайна сметка бяха бракувани като продукт за масовия пазар. Вместо това Google ги превърна в инструмент за професионалисти. Ще видим дали версията на Xiaomi ще избегне тази съдба. Точно сега компанията позиционира своето смарт устройство като продукт, който всеки може да използва.