Ако притежавате блог, какво по-хубаво би било, ако домейн адресът му завършва на .blog? Наред с станалите популярни напоследък обособени домейни, WordPress вчера обяви, че започва да предлага такъв специално за блогове – .blog.

Интересуващите се компании и частни лица могат още сега да заявят желание за запазване на определен адрес, което може да стане на новата страница dotblog.wordpress.com. Домейнът ще се предлага за всички от ноември тази година, като не е задължително да имате блог в безплатната система WordPress.com. Не е задължително дори и блогът ви да използва платформата WordPress – според обещанията, всеки ще може да регистрира такъв домейн.

Преди ноември обаче, нещата стоят малко по-различно. От август само компании или лица със запазени марки ще могат да регистрират домейни със съответните имена, завършващи на .blog. След това, от октомври това ще може да направи всеки, само че с предварително записване. WordPress още не са обявили цената на услугата, като доколкото се разбира, този тип домейн ще е в ценовия диапазон на останалите обособени такива. С една дума, ще трябва да се изръсите повече пари за него…