Изненада — и WhatsApp вече има функционалност, подобна на Snapchat Stories. Тя ще замени досегашния текстов потребителски статус в чат приложението, като съвсем скоро ще бъде налична за всички мобилни операционни системи, Android, iPhone и Windows Phone.

WhatsApp е четвъртият Facebook продукт, който краде идеята на Snap Inc. за споделяне на снимков статус с текст, рисунки, емотикони и стикери. Първи подобна функция пуснаха Instagram. По-късно Messenger получи такава, а отскоро мобилното Facebook приложение също я тества с ограничен кръг от потребители.

Също както при останалите варианти, и WhatsApp Stories ще позволява да си направите снимка с с вграденото камера приложение на апликацията, след което да го украсите и да го споделите за 24 часа. Контактите ви пък могат да му отговарят директно със свой статус.

Четири месеца след пускането на Instagram Stories, услугата има 150 милиона активно ползващи я потребители — колкото има същата при Snapchat. WhatsApp Stories е поредният проблем, с който Snap Inc. ще трябва да се справят, ако искат да задържат потребителската си база. Още повече когато самото WhatsApp приложение се ползва от повече от милиард човека.