Отдавна чакаме възможността да правим видео обаждания с WhatsApp. Преди време в интернет се появиха скрийншоти от iOS, показващи, че компанията работи по функционалността. Ето че сега тя стана налична за Android потребителите, които са част от Beta програмата на WhatsApp. Fone Arena докладват, че редица Beta тестери са получили достъп до възможността да направят видео разговор в WhatsApp (скрийншотът по-горе), но нито един от тях не е успял реално да извърши такъв.

Изглежда все пак функцията ще види бял свят съвсем скоро. От WhatsApp не са коментирали случилото се, така че не знаем нищо повече. Интересното е, че малко след като беше пусната за Beta версията на WhatsApp, възможността за видео обаждания беше премахната. Явно разработчиците са решили, че тя все още не е готова.

Също както и при voice разговорите по-рано, очакваме видео разговорите да бъдат пуснати поетапно за отделни групи потребители. WhatsApp има милиони ползватели и компанията рискува претоварване ако всички едновременно започнат да правят видео обаждания.