Към последната WhatsApp Android бета версия са добавени много неща, които имат за цел да направят споделянето на снимки с приятели по-забавно. С тази нова бета обаче приложението доста заприличва на Snapchat.

Според Android Police бета версията позволява да се рисува върху изображенията и да се поставят стикери по тях, точно както в Snapchat, или дори Instagram Stories, което има подобни функции.

Не само това, ами и самият интерфейс е много подобен. Дори ще бъде трудно да се разграничават двете приложения. Отдолу можете да видите скрийншот от Snapchat (вляво) и от WhatsApp (вдясно).

snapwhatsДори повечето емотикони, които използват двете приложения вече са идентични. Което няма никаква логика, като се има предвид, че WhatsApp досега винаги са използвали emoji в iOS стил, дори на Android.

Не можем да кажем, че копирането на идеи е лошо нещо. Ако следите внимателно всички новини за най-популярните приложения, знаете че всички компании крадат идеи една от друга постоянно.

Още слухове твърдят, че WhatsApp ще добавят и псевдо светкавица, за нощните селфита. Тоест екрана ще светва за отрицателно време, за да освети лицето ви и веднага след това ще прави снимка.

Емотиконките изпратени без текстово съобщение вече ще са по-големи. Ако ползвате приложението, знаете, че това преди важеше само за сърцето, но вече ще е така с всички. Самостоятелно emoji ще е най-голямо и размерът му ще намалява постепенно, докато стигнете четири емотикони в едно съобщение.

Трябва да сте част от бета програмата на WhatsApp за да имате достъп до тези нови свойства, но най-вероятно съвсем скоро ще бъдат официално достояние.