Най-новата виртуална обиколка на Google ви позволява да се разходите по Великата китайска стена

Екипът на Google Arts & Culture стартира ново онлайн изживяване. То позволява на потребителите да се разхождат виртуално по Великата китайска стена. Приложението включва ексклузивна 360-градусова виртуална обиколка на един от най-добре запазените участъци на стената. Ексклузивната възможност ще ви позволи да се насладите на над 370 изображения на Великата китайска стена и да чуете 35 истории, които навлизат в архитектурни детайли за забележителността.

Историческо наследство

Като най-голямата създадена от човека структура в света, Великата китайска стена е един от най-емблематичните и популярни обекти на историческо наследство. Над 10 милиона души я посещават всяка година, но не всеки има възможността да види Великата стена от първа ръка. Сега Google в сътрудничество с известен експерт по Great Wall и куратори от Gubei Water Town, Google Arts & Culture представят нова тематична страница, която позволява на хората да посетят стената виртуално.

Разходката дава възможност на потребителите да научат повече за историята й и да видят части от нея, които иначе биха били трудно достъпни. Идеята също така има за цел да даде на желаещите ентусиасти по-добро разбиране за това, как Великата стена се е запазила за бъдещите поколения.

Какво предлагат създателите?

Виртуалното изживяване включва панорамна гледка към стената, заедно с 360-градусова гледка към наблюдателната кула и различни участъци от нея. Потребителите могат също да научат повече за това, как и кога е построена Великата китайска стена.

За тези, които искат да се задълбочат още повече в историята на забележителността, на разположение е възможност за декодиране на стените и тухлите по нея. За целта, можете да разгледате по-отблизо скрити подписи, печати и мистериозни шарки, издълбани върху строежа.

В наш интерес

Google стартира множество 360-градусови виртуални обиколки през последните няколко години и продължава да използва технологията. Още през 2016 г. гигантът за търсене въведе виртуално изживяване, което позволи на потребителите да изследват националните паркове на САЩ. Оттогава компанията стартира подобни обиколки, но също така разглежда използването на виртуалната реалност по различни начини.

В тази връзка компанията стартира художествена галерия за виртуална реалност през 2017 г. и също така пусна инструмент нарфечен „Tour Creator“ през 2018 г. Последният позволява на ученици да създават свои собствени VR обиколки.

За да изпробвате сами новото изживяване, можете да посетите уебсайта „Разходете се по Великата китайска стена“ или да изтеглите приложението Google Arts & Culture за Android или iOS.