Това е най-новата услуга, която предлага алтернатива на пътуването с автобус

Скоро ще можете да използвате приложението Uber за резервиране на пътувания с лодка в Лондон. Това се случва благодарение на ново партньорство между компанията за превозване и Thames Clippers. Услугата ще включва общо около 45 превозни средства по вода. Те ще осъществяват курсове между Putney и Woolwich. Името на плавателните съдове ще бъде „Uber Boats by Thames Clippers“, а услугата ще продължи да се обслужва от речния транспорт.

Многогодишното партньорство е последният опит на Uber да диверсифицира бизнеса си, след като беше силно засегнат от пандемията COVID-19. Още през май компанията отчете загуба от 2,9 милиарда долара за тримесечие и оттогава освободи хиляди служители. Заедно с разнообразяването на транспортния си бизнес, Uber ще инвестира и в доставки. По-рано тази седмица фирмата придоби компания за разнос на храна.

Методи на действие

Потребителите ще могат да резервират разходка с лодка Uber с помощта на приложението на компанията, което ще генерира QR код. Той ще може да се използва за качване. Лодките обаче ще се различават от съществуващата услуга на Uber за риболов по това, че ще работят по зададени маршрути. Лондончани и гостите на града могат да използват съществуващите методи на плащане за пътуванията си, включително безконтактни карти и Oyster карти.

Лондон се съобразява с това, как хората трябва да се държат, докато се подчиняват на изискванията за социално дистанциране. Uber твърди, че лодките биха могли да предложат по-добър заместител на препълнените подземни станции на метрото. Пътниците ще трябва да носят маски за лице в съответствие с указанията, а персоналът ще има ЛПС. Лондон инвестира и в колоездачната си инфраструктура. В резултат на пандемията британското правителство се изправи пред увеличено желание за наемане на електрически скутери.

Препятствия и норми

Връзката на Uber с транспортните власти в Лондон беше напрегната през последните месеци, след като TfL отказа да му предостави нов лиценз за работа в града, миналия ноември. Въпреки това компанията получи разрешение да продължи дейността си в очакване на обжалването, което е отложено за този септември.

Това не е първият път, когато Uber предлага услуга с лодка. Обаче е първият път, в който компанията предлага разходка с лодка, като част от автобусна линия. През годините бяха налични и много други забавни методи за транспортиране, като хеликоптерите. Все пак начините подлежат на някакво ограничение в зависимост от транспортните средства, с които разполагаме. Кога ли предприемчивите фирми ще могат да ни изненадат драстично?!