Това ще освободи потребителски имена през декември

Twitter вече изпраща имейли до собствениците на неактивни акаунти с предупреждение. Те трябва да влязат до 11 декември, или акаунтът ще бъде история. Това означава, че потребителското име ще бъде отново свободно за желаещите. Всеки, който не е бил активен за повече от шест месеца, ще получи известие по имейл.

Вие активни ли сте?

Като част от ангажимента за обслужване на публични разговори, компанията работи за изчистване на неактивни акаунти. Това е предприето с цел представяне на по-точна и достоверна информация, на която хората могат да се доверят. Част от това усилие е насърчаване на активността на потребителите, след като регистрират акаунт. Това е посочено и в политиката за използване на социалната медия. Стартирала е проактивна работа с много акаунти, които не са влизали в Twitter в продължение на повече от шест месеца. Те ще бъдат информирани, че могат да бъдат премахнати за постоянно поради продължително бездействие.

Дати и прогнози

Twitter все още не е казал точно кога възстановените потребителски имена ще бъдат предоставени на новите желаещи. Процесът на премахване на акаунта ще изисква продължително време. Това няма да е факт за ден. Не очаквайте, че на 12 декември ще се случи масово изтриване и освобождаване на потребителски имена.

Това не засяга само хората, които са изоставили Twitter. Влияние ще окажат и регистрации на починали абонати. Към този момент екипът на Twitter обмисля начините, по които ще се процедира в тези случаи.

Ако сте създали бот или друг вторичен акаунт, трябва да сте в безопасност, стига той да е активен. Не е необичайно, огромните онлайн платформи да правят това от време на време. Yahoo стартира подобна кампания за „рециклиране на акаунти“ през 2013 година. Дори и потребителското име да изглежда дълго спящо на базата на активност, който и да го притежава, все още може да го задържи.

Условия за регистрация

Имайте предвид, че потребителски имена с под пет знака вече не могат да се регистрират. Когато решите да преминете към това потребителско име, което винаги сте искали може да не успеете да се възползвате от него.

За да продължите да използвате Twitter, ще трябва да приемете настоящите Условия, Политика за поверителност и Използване на бисквитки. Това ви позволява не само да вземате най-добрите решения относно информацията, която споделяте, но също така може да продължите да използвате вашия Twitter акаунт. За целта първо трябва да влезете и да следвате подканите на екрана преди 11 декември 2019 г. В противен случай акаунтът ви ще бъде премахнат.

Действителни или хипотетични?

Дали реално можем да се обвържем с посочените дати, след като компанията казва, че няма да премахне никакви акаунти, докато не предложи начин за запомняне на тези, които принадлежат на починали хора?!