Снимка: FLICKR / TWITTER

През юни месец Twitter въведе нова екстра – позволи ви да можете да поставяте туитове в туитовете си, когато използвате Twitter през Android телефона си или Twitter for iOS. Сега вече същата функция е възможна и директно през сайта Twitter.com.

Преди промяната поставените туитове се показваха като линкове в края на туита, когато ги разглеждате на компютър. Сега вече ще виждате мини версия на туита вътре в този, който е написан:

Снимка: Amanda Wills

Това свойство обаче не е кой знае колко интуитивно, тъй като туитът ви ще приеме този вид, само ако поставите линка на другия в края на вашия. Ако го поставите в средата (тоест след него има още текст), това няма да сработи.

От Twitter са отказали да коментират защо са пуснали функцията първоначално само за мобилни устройства и чак след това и за desktop компютърната версия на сайта. Но това не е голяма изненада, тъй като от компанията са познати с честите си експерименти с функционалности, които първо стават достъпни на преносимите смарт устройства.

Според блог пост на Twitter от миналата година: „По-голямата част от потребителите ни използват Twitter през мобилни устройства и за нас е важно да можем да тестваме на такива. С времето ще продължите да срещате функционалности, които тестваме първо на мобилните устройства.“