Tiny Blog

Писането на публикации в интернет се състои в нещо много просто. Пишеш статията на един бял фон, пускаш я в мрежата и след това чакаш читателите да те забележат. В зависимост от това колко е красив един сайт, четенето на статии може да е удоволствие за окото, но в повечето случаи, може би е една идея скучно и сиво. Някак си липсва връзката между автор и читател, а да разкажеш нещо с думи, които да говорят не само за историята ти, но да показват и теб до някаква степен, е много трудно.

Така се ражда и идеята за Tiny. [lquote]Tiny добавя малко живот в сайтовете[/lquote]Това е платформа за сайтове и блогове, но мисля, че може да се внедри и в текущите такива, която позволява да се ползва кратко видео за заден фон на статиите. За да не изглежда странно, видеото ще е леко размазано. То ще се записва, докато авторът твори своята нова статия, а след това ще се плейва, докато читателите разглеждат статията. Така ще се подобри усещането от друга страна, а в същото време ще може да се усети, до някаква степен, настроението на писатели и ще се вникне в неговия свят. Казано по друг начин, ще изглежда сякаш авторът е пред вас и ви разказва историята си.

На този етап няма да намерите готов продукт Tiny, защото това все още е само идея и се разработва, като създателят й Кевин Рос събира мнения и отзиви, за да може да подобри и надгради тази концепция. Според мен идеята е много интересна и ако не товари много браузърите, бих предпочел да си чета статиите така. Все още не мога да преценя дали няма да отвлича вниманието от самия текст, но предполагам, че скоро ще разберем. Интересно ми е, какво е вашето мнение за Tiny и бихте ли го предпочели пред стандартния изглед на всички сайтове?