Лично аз винаги съм предпочитал да използвам телефони с по-голям екран, затова на мен се падна честа да драсна няколко реда за Apple iPhone 6 Plus. Преди да започна с разсъжденията, нека да спомена, че това е първото Apple устройство, което ползвам. Досега контактът ми с тях е бил единствено визуален или, както се казва, „просто да го пипна“.

Макар и повече клонящ към Android, винаги съм харесвал устройствата на американската компания. Те винаги са били стилни, изчистени и добре работещи. Всяка година ставаме свидетели на битката за определянето на най-добрия телефон. Истината за мен е, че всеки смартфон е добър за нужните на дадения потребител. Имам познати, които не могат да си представят да използват телефон по-голям от 4 инча, просто защото не им е удобно. Други пък,  като мен, предпочитат по-голям екран. За мен той дава повече възможности и по-голямо удобство при работа. Точно това е причината да се изненадам приятно от iPhone 6 Plus. Очаквах, че от Apple ще увеличат инчовете, но не и че ще извадят устройство от този клас.

Сега, нека да не философствам много, а направо да преминавам към съществената част и да напиша няколко реда за Apple iPhone 6 Plus

Дизайн и външен вид

 

Директно започвам с дизайна. Четох много по темата, спорих дори с мои приятели, заклети фенове на марката, и честно казано срещнах доста различни мнения. Ако трябва да сумирам, повечето ми познати, които ползват от дълго време iPhone, бяха малко разочаровани от дизайна. От друга страна пък, такива като мен, които не са имали такъв телефон до момента, бяха с добри чувства. Може би и това е била цялата идея на компанията. Лично на мен дизайнът ми допада много. Изглежда ми завършен и изчистен. Дори така дискутираната изпъкнала камера не ми направи голямо впечатление, като се замисля, дори така ми харесва повече, а и разбирам защо от Apple са я оставили така. Този дизайн ми напомня леко на 3G и 3GS. Тези извити ръбове му придават завършеността, която виждахме при първите устройства на Apple. Лично аз никога не съм харесвал дизайна, който американците направиха с излизането на iPhone 4. Не казвам, че не е красив, но не беше по мой вкус, докато при 6 и 6 Plus почти ме нацелиха.

Apple iPhone 6 PlusТова, което много ми хареса е извивката на стъклото, която следва тази на самия телефон. Така, лично за мен, захватът е много по-удобен. Аз също, като Luba6ky, не забелязах онова плъзгане, за което всички говореха. Въпреки че е дисплеят е 6 инча, честно казано, не изглежда толкова голям. Това е може би, защото от Apple са се постарали той да е възможно най-тънък – 7.1 мм. Точно това е причината и камерата да бъде леко по-изпъкнала, но за нея след малко.

И за този модел е използван алуминий. Преди да излезе iPhone 6 много се спекулираше, че за изработката на стъклото ще се използва сапфир. Е, за съжаление сапфирено покритие имаме единствено при хоум бутона и камерата.

Тъй като аз съм Android потребител, преместването на пауър бутона от ляво не ми направи толкова голямо впечатление. Сега, при тези инчове, ако го бяха оставили отгоре, то би затруднило доста употребата на телефона. Имах ситуации, при които мои познати търсеха известно време откъде аджеба се включва телефонът. Това, което много ми хареса, е натискът на самия бутон. Това силно и стабилно пукване, което се чува при натискане (всеки си има странности, нали).

Нещо, което бе доста дискутирано и все още много обсъждано, е така нареченияът #bendgate. Първоначално много хора не вярваха, че действително апаратът лесно може да се огъне, но това е факт. Според мен в желанието си да направят едно тънко устройство, от Apple не са помислили за такива последствия. На всички клипове, които изгледах, телефонът се огъваше предимно от една точка, точно до бутоните за звука. Предполагам там слоят от алуминий е по-тънък и не успява да издържи на по-силен натиск. Така и не посмях да тествам, но въпреки всички тези клиповете, Apple iPhone 6 Plus си изглежда един солиден телефон.

Та, сумирано, на мен новият дизайн ми допада много повече от предишния. Всичко ми изглежда завършено и добре изработено.

 

Виж повече инфо в eMAG