Снимка: Wikipedia

Очевидно Джонатан Фрейкс няма да е режисьорът на „Star Trek 3“. Това разбрахме по време на празниците. Кой обаче ще заеме тази длъжност и какво да очакваме от продължението на култовата sci-fi класика?

След като Джей Джей Ейбрамс, който режисира първите два Star Trek филма, се оттегли от режисьорския стол, за да работи по продължението на „Star Wars“ – „Star Wars VII: The Force Awakens“, Paramount Pictures търсят негов заместник. За известно време на тази позиция беше назначен Роберто Орчи, който обаче преди няколко седмици се отказа (въпреки че ще продължи да действа като продуцент заедно с Ейбрамс). След известно време на търсене, студиото най-накрая се спря на някого, а източници твърдят, че Paramount дори не са предложили на никой друг.

ВИЖ ОЩЕ: ПЕТ КЛАСИЧЕСКИ КОЛЕДНИ ФИЛМА

Замесеният в случая е Джъстин Лин – човекът, режисирал последните четири филма от високоскоростната сага „Бързи и яростни“ (Fast and Furious). Сега феновете на поредицата ще ликуват, но не мисля, че същото важи и за sci-fi маниаците. Като цяло Лин не е известен с нищо кой знае какво освен „Бързи и яростни“, но това не означава непременно нещо лошо. Последните четири филма спечелиха над един милиард долара от бокс офис прожекции. Няма да си кривя душата – не съм фен на поредицата, но определено филмите са добре режисирани. Лин си е свършил работата. Освен това, ще ви споделя в какво още е замесен той, така че да си направите сметка (а и да си планирате кои филми да очаквате в близките две години).

Догодина очакваме втори сезон на култовия сериал на HBO „Истински детектив“ (True Detective). Два от епизодите ще бъдат режисирани от Джъстин Лин. А щом са избрали него, явно има защо. През 2016 година, освен третият филм от Star Trek поредицата, очакваме и интересен спиноф/продължение на сагата за Борн (с Джеръми Ренър – „Американска схема“ и „Отмъстителите“). Отново режисиран от Джъстин Лин, въпреки че това може и да значи, че филмът ще се забави, за да може да се работи върху Star Trek, който ще дебютира за 50-годишнината от старта на оригиналния сериал. Само още нещо – Лин ще бъде и продуцент на съвсем скоро обявения нов филм за Шотландския боец. За продукцията още не се знае нищо, освен че режисьор ще бъде Седрик Никола-Троян, работил по специалните ефекти на филми като „Предизвестена смърт“, „Снежанка и ловецът“ и „Синоптикът“. Това ще бъде неговият режисьорски дебют.

А за Star Trek? Предните два филма бяха изключително успешни, като първият спечели дори Оскар. Печалбите на тези две продукции, зад които стоеше Джей Джей Ейбрамс, са съответно 380 милиона долара за „Star Trek“ и 460 милиона за „Пропадане в мрака“. Очакваме продължението с нетърпение!