Заглавието на тази статия не звучи достатъчно описателно, но може би разбирате за какво става въпрос. Ако ли не, разбира се, че ще ви обясня по-подробно. Всички сме чували за устройства, които по един или друг начин влияят на мозъка, такива които могат да разберат, че човек получава удар и т.н. Thync е нещо по-различно – ще можете да използвате тази джаджа, за да промените настроението си. Буквално.

Представете си какво би било, ако можете да се събудите сутрин, да сложите една подобна на диадема джаджа на главата си и да се надъхате за работа, тренировка и подобни. Това е възможно с Thync, поради начина му на работа. Устройството се състои от две части – основната такава и лентичка за еднократна употреба, която е различна според настроението, което искате да получите. И точно тя изпраща ултразвукови вълни, които задействат определени сектори във вашия мозък. Настроението ви зависи от тях. Електродите, предаващи ултразвука към главата и невроните, се намират върху лентичките за еднократна употреба, а в ключването на устройството само за около минути е достатъчно да ви предостави часове добро настроение. По думите на Иси Голдвасер,

“Можете да използвате устройството ни само за минути, след което ефектът му да е с вас часове наред. Има интересен остатъчен ефект – буквално цялата ви утрин може да бъде по-добра.”

Определено Thync звучи като нещо различно, модерно и иновативно, но в същото време и плашещо. Какво ли ни очаква в бъдеще, щом вече можем да променяме настроението си само с натискането на един бутон? Но нека споменем и колко ще ви струва това, ако решите все пак да разчитате на него за по-добро настроение. За пълен комплект Thync, включващ 10 лентички за еднократна употреба за “спокойно” настоение и 10 за “енергично” и устройството, ще трябва да се разделите с цели 299 долара. Сериозна инвестиция, ако питате мен.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS