Nintendo публикуваха най-новите си финансови резултати, като в доклада се споменава и представянето на първата мобилна игра от компанията — Super Mario Run. В края на миналата година апликация разкри супер-водопроводчика пред мобилните потребители и го представи на едно ново поколение геймъри чрез мобилния пазар.

Super Mario Run обаче не се справя задоволително, според Nintendo. Играта „все още не е постигната приемлива печалба“, споделя японския гигант.

Главен виновник за това е цената на приложението. Super Mario Run може да бъде свалена безплатно, като първите нива могат да бъдат изиграни за без пари. Ако искате да имате достъп до всички нива обаче, трябва да заплатите еднократно 9,99 долара. Много потребители се оплакаха от това когато играта дебютира в края на миналата година.

За разлика от Super Mario Run, следващата мобилна игра от Nintendo — Fire Emblem Heroes — се справя много добре. Тя е базирана на модел с микротранзакции — можете да я играете напълно безплатно и да заплащате само за някои допълнителни функционалности. Освен това играта постоянно получава ъпдейти. „За това заглавие се вслушахме в гласовете на нашите потребители и осигурихме постоянни актуализации. В резултат на това сме на път да постигнем общите си бизнес цели, включително финансовите такива“, споделят от Nintendo.

Изглежда обаче Super Mario Run ще продължи да се развива. „Научихме много по отношение на разработката на игри, от което искаме да се възползваме оттук нататък.“ Освен това изглежда Super Mario Run е насочила погледите на потребителите към Super Mario Odyssey за Nintendo Switch и продажбите там вървят добре.