Много източници споделят, че Spotify тестват в момента нова функция, наречена Jump In, която позволява на мобилните потребители, които не използват Spotify Premium, сами да избират песните, които да слушат, но само в определени плейлисти.

Това би било нещо страхотно за така наречените „free users“, които се надяват по някакъв начин shuffle алгоритъмът да работи в тяхна полза и следващата песен да е точно тази, която се надяват да чуят от дадения плейлист или албум. От Spotify имат желание да пуснат новия ъпдейт през следващите няколко седмици, но първо трябва да се споразумеят със своите партньори от музикалната индустрия.

Дали обаче звукозаписните компании ще се съгласят?

Компанията има големи сблъсъци с всички звукозаписни компании в момента и изглежда те няма да приключат скоро. Това означава, че Jump In може да не се появи толкова скоро, колкото се иска на Spotify, а може и дори да отпадне като проект.

Spotify обаче мислят, че като дадат повече свобода на потребителите си, те сами ще пожелаят след време да започнат да си плащат за услугите. Дали обаче това ще е така и няма ли по този начин да разгневят тези, които вече си плащат за нещо, което почти могат да получат безплатно и няма ли компанията да е на загуба? Вие как мислите?Самите Spotify отказват да коментират пред The Verge.