Изглежда Spotify искат да навлязат в lossless пазара за аудио стрийминг, тъй като редица потребителя споделят, че са получили нотификация да се присъединят към Spotify Hi-Fi — нова премиум услуга, която струва няколко долара повече и предлага музика без загуба на качество. При опит да се абонират обаче, потребителите са получили или грешка, или съобщение че абонаментът все още не се предлага в техния регион.

Интересното е, че Spotify явно още не са решили колко точно да струва Hi-Fi абонаментът и правят т.нар. A/B testing — на част от потребителите предлагат услугата срещу 5 долара повече от стандартният абонамент от 10 долара в САЩ, докато на други предложената цена е 10 долара отгоре.

Все още не е ясно дали и кога Spotify Hi-Fi ще започне да се предлага широко. При опит да се доберат до официална информация, The Verge са получили следния коментар от представител на Spotify: „Ние постоянно тестваме нови продукти и предложения, но към момента нямаме новини, които да споделим с вас.“

Интересно е дали някой в Европа е получил подобно предложение от Spotify? Ако вие сте видели/чули/получили нещо такова, споделете с нас.