sony_walkman_01-060115

Sony добави още едно Walkman устройство към серията си – това е ZX2, представен на CES 2015. От компанията казват, че то е създадено, за да удовлетвори аудиофилите и е плод на непрекъснатото усъвършенстване на технологиите за високо качество на звука.

ВИЖ ОЩЕ: SONY С НОВИ SMARTWEAR ПРОДУКТИ, СТИЛОВЕ И ПАРТНЬОРСТВА, ОБАВЕНИ НА CES 2015

Наследникът на ZX1 е базиран на Android и може да възпроизвежда файлове до 192 KHz/24 бита, както и висококачествени кодеци като FLAC, DSD, AIFF и други. ZX2 използва S-Master за намаляване изкривяването на звука, а DSEE HX е за подобряване на компресирани музикални файлове. И двете технолгии служат за разширяване на честотния диапазон, възпроизвеждан от устройството и са полезни за всички фенове на музикалните стрийминг услуги, където файловете не са с оптимално качество.

Новото устройство от серия Walkman предлага 218GB място за съхранение, което може да се увеличи чрез microSD, а батерията ще осигури до 60 часа живот в режим на възпроизвеждане. ZX2 поддържа Bluetooth за безжично стриймване, както и NFC. Новата джаджа ще бъде пусната през пролетта на цена от около 1 120 долара.