Sony-Xperia-Z2-Picture-15

Когато решите да инсталирате друг софтуер на своето старо Android устройство, ще изпитате доста главоболия, освен ако не сте се специализирали. Това е и причината много хора да се отказват от начинанието, въпреки че телефонът им е с изтекла гаранция и са решили да експериментират.

Представете си само – руутване, влизане в recovery режим, флашване и т.н. и т.н… Необходимото при инсталиране на различна операционна система е да можете да стартирате от recovery дяла на вътрешната памет и точно това е по-сложното. От Sony обаче ще ви улеснят в това, след като разработиха специален буутлоудър.

Вече можете да го свалите за няколко избрани Sony устройства през официалната програма, избирайки „(open devices) bootloader“, след като свържете смартфона. Поддържаните модели за момента са Xperia T2 Ultra, Xperia T3, Xperia M2 и Xperia E3. Инсталирането на различни ROM-ове и цели операционни системи вече ще е като детска игра за притежателите на Sony устройства, тъй като няма да е необходимо разработчиците да включват recovery в boot файла на Android операционната система.

Новият буутлоудър ще позволява използването на recovery файловете на който и да е софтуер, подготвен за инсталиране. Тук не говорим само за Android разработки, вече можете да се огледате за Firefox OS и дори Ubuntu Touch.

За момента не е ясно кои други устройства ще получат специалните буутлоудъри и дали някой от флагманите ще стане обект на новостта, но се надяваме скоро да се разбере. Определено тази нова функционалност ще направи различните операцинни системи по-достъпни за остарелите телефони, които държите в шкафа у вас.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS