Обзор

Добре дошли в седмичния обзор на Smart News!

Най-интересното и важно от света на технологиите, културата и обществото, коeто не трябва да пропускате, сме включили в нашия обзор на изминалата седмица. Всеки уикенд подбираме топ статиите, с които може да запълните свободното си време през почивните дни. Сега е моментът да наваксате, ако сте пропуснали някоя от тези – приятно четене!

 

ТЕХНОЛОГИИ

 

Как да се защитим в социалните мрежи

mon

Вече живеем в Web 2.0, световната мрежа, която се гради не само на качено съдържание, но и на генерирано от потребителите такова. Информацията се създава в информационната мрежа, а не се предлага като готов продукт. Генерирането на данни и тяхното управление доведе и до създаване на изцяло нови професии, които се занимават с анализи и управление на информацията.


 

12 технологични термина, които всеки трябва да знае

Technology termsВероятно някои от вас се чувстват несигурни и объркани, когато се говори с технологични термини. По-голямата част от хората, които сега правят първите стъпки при работа с интернет се сблъскват с непознати думи и съкращения, които дори не могат да изговорят.

 

 

 

 

 

 


 

5 невероятни технологии за бъдещето

Future-CityЧовешкото съзнание не спира да мечтае за бъдещи технологии, които да улеснят нашия живот. Научната фантастика ни е поднесла достатъчно обемен материал от идеи и концепции, но дори и някои от тях все още ни се струват невъзможни.

 

 

 

 

 

 


 

Puzzlecluster: суперкомпютър от старите ни телефони

PuzzleclusterЕдна от основните цели при създаването и продажбата на модулни смартфони, катоProject Ara или Puzzlephone, е те да доведат до намаляване на отпадъците. Малко се говори обаче за това как ще се изхвърлят модулите, които вече не могат да бъдат използвани.

 

 

 

 

 

 


 

LG G4 може да бъде с 3K дисплей

LG-G3-Picture-10Изглежда LG не вижда граници и иска да предостави на своите потребители първа най-новото в технологичната индустрия – видяхме първия в света 3D смартфон с Tri-dual архитектура, първият двуядрен телефон, а сега компанията може да представи и първия смартфон с 3K дисплей.

 

 

 

 

 

 


 

Най-добрите програми с отворен код за домашния компютър

open-source-softwareВреме е да представим една напълно обновена класация на най-добрия софтуер с отворен код за всеки домашен компютър. След първоначалната инсталация на операционната система всеки потребител се сблъсква с дилемата какво да инсталира след това.

 

 

 

 

 

 


 

Смартфонът S90 на Lenovo – стилен алуминиев корпус и перфектни нощни селфита

Lenovo-S90-2От днес българските потребители вече могат да се насладят на красивия смартфон S90 на Lenovo, който умело съчетава дизайнерска визия и възхитителна функционалност. Телефонът е изключително тънък – с дебелина от 6.9 мм, а теглото му е едва 129 грама.

 

 

 

 

 

 


 

Apple с рекордни приходи, продадени са 74.5 милиона iPhone

apple_2712861b-2Apple обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на фискалната 2015 г., като за този период компанията е отчела рекордни приходи от 74.6 милиарда долара, а нетната печалба възлиза на 18 милиарда. За сравнение, първото тримесечие на миналата година е донесло приходи на Apple  от 57.6 милиарда долара…

 

 

 

 

 

 


 

Apple пусна ъпдейт до iOS 8.1.3 и OS X Yosemite 10.10.2

iOS 8Apple пусна iOS 8.1.3, като новата версия на операционната система идва с няколко подобрения. Едно от тях е намаляване на необходимия размер свободна памет за инсталиране на софтуерни ъпдейти. Това може би ще спре тенденцията за все повече намаляващия процент потребители, които инсталират iOS 8, в сравнение с iOS 7.

 

 

 

 

 

 


 

Cyanogen иска да премахне Google от Android

cyanogenCyanogen, компанията зад софтуера с отворен код, базиран на Android, има по-големи планове за бъдещето си и иска да премахне Google от уравнението. По време на „Next Phase of Android“, който се проведе миналата седмица в Сан Франциско, главният изпълнителен директор на Cyanogen заяви…

 

 

 

 

 

 


 

HTC пусна ъпдейт до Android 5.0 Lollipop за One M8

HTC One M8 PrimeПотребителите с HTC One M8 най-накрая получиха дългоочаквания ъпдейт до най-новата версия на операционната система на Google – Android 5.0. Актуализацията e пусната за европейската версия на флагмана, като заедно с Lollipop идва и потребителският интерфейс на HTC Sense 6.0.

 

 

 

 

 

 

 


 

Apple Watch ще се продава от април

apple-watch2Apple официално обяви, че Apple Watch ще започне да се продава от април. Това бе изявлението на Тим Кук, който добави, че компанията разделя годината на три четиримесечия и в първото очевидно ще видим най-очаквания и коментиран часовник.

 

 

 

 

 

 


 

Blizoo Talk е новото приложение за смартфони на Blizoo

blizoo-talkСмарфоните и таблетите са част от живота на всеки един от нас, а приложенията, правещи ежедневието по-лесно и приятно, са високо ценени. Използвайки предимствата на новите технологии, Blizoo разработи апликация за „умни“ устройства, коятокомбинира иновативните тенденции и фиксираната телефонна услуга. 

 

 

 

 

КУЛТУРА

 

Какво е да гледаш порно във виртуалната реалност

Virtual Reality Porn

Много хора не си признават, но почти всеки гледа порно. Може би за някои е срамно, други пък казват, че е гадно или просто се притесняват от реакцията на околните, когато си признаят, че го правят. Това може да се каже, че е един вид табу, но в крайна сметка не нещо, което може да се счете за толкова сериозно прегрешение.


Най-добрите изобретения на творческите години

inventions-stark-hand-660Патентите са здравата основа на всяко изобретение. Скорошно проучване сочи, че най-продуктивните периоди в САЩ са били в началото на XX век и по време на Голямата депресия. Представяме ви няколко от най-добрите изобретения от тези времена.

 

 

 

 

 

 

 


 

Умни невронни стимулатори са най-новата терапия в неврологията

brain-stimulation-device-5450614a0190dЖивеем в едни от най-добрите времена за невронауката. Медицината се развива с много бързи темпове, а най-новите открития имат не само огромно приложение за лечението на тежки заболявания, но и за доразвиване на знанието ни за човешкото тяло.

 

 

 

 

 

 

 


 

Преносим четец на мисли може да помогне на хиляди пациенти

castle-lighНово медицинско изобретение може да помогне на хиляди хора, които страдат от синдрома на заключения човек. Това е изключително тежко заболяване, което се характеризира с пълната неспособност да контролират нервите си.

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙ ТОВА ВИДЕО

 

 

ПОЗДРАВ