Обзор

Добре дошли в седмичния обзор на Smart News!

Най-важните и интересни новости от света на технологиите, културата и обществото, които не трябва да пропускате, сме подбрали в нашия обзор на изминалата седмица. Всеки уикенд ние подбираме топ статиите, с които може да запълните сводобното си време през почивните дни. Сега е моментът да наваксате, ако не сте прочели някоя от тези.

 

Приложението за откриване на събития Clusterize излезе в България

Screen Shot 2014-07-12 at 1.20.38 PMClusterize използва изкуствен интелект, за да категоризира автоматично публичните събития във Facebook във всеки град в България. С мобилното приложение можете да разглеждате събитията по категории и близост до вашето местоположение. Когато харесате дадено събитие, можете да потвърдите присъствието си, да го добавите в своя Google Calendar, и да го споделите сред приятелите си.

 

 

 

 


 

Колко здраво е сапфирното стъкло на iPhone 6

mkbhd_iphone6_displayМаркес Брауни (MKBHD), един от най-популярните техно ентусиасти в YouTube, е успял да се сдобие с оригиналното защитно стъкло, което ще бъде използвано от Apple в iPhone 6, и да го тества. Във видеото по-долу Маркес демонстрира изключителната здравина, размер и прозрачност на сапфирното стъкло.

 

 

 

 


 

Удивителни снимки, направени от дрони

6-1401032772_SMarinov-1Пред BBC основателят на Dronestagram Ерик Дюпен споделя: „Дрон фотографията предлага съвсем нова перспектива и различен поглед към света – от не много голяма височина, близо до повърхността. Няма нищо общо със снимките, правени от сателит, самолет или хеликоптер“.

 

 

 

 


Кой е най-продаваният смартфон в света?

smartphonesПредпочитания към определени брандове и любим модел смартфон си имаме всички, но както са казали много по-мъдрите от нас – когато фактите говорят, и боговете мълчат. Фактите в случая са данните, предоставени от ABI Reseach за най-продаваните смартфони през първото тримесечие на 2014-та в целия свят.

 

 

 

 


 

5 неща, които са по-чисти от смартфона ви, например… тоалетната чиния

по-чисти от смартфонаИзползваме го толкова пъти и на толкова места в ежедневието си, че въобще не се замисляме с какво влиза в досег, колко и какви бактерии събира. Става дума за смартфона, разбира се. Да не говорим, че освен екрана, едва ли почистваме някоя друга част особено редовно.

 

 

 

 


 

miCoach Fit Smart e новият фитнес аксесоар на Adidas

Adidas-miCoach-Fit-Smart-LeakMiCoach Fit Smart донякъде прилича на FuelBand, но за разлика от прекратения продукт на върлия конкурент Nike, фитнес аксесоарът на Adidas има дизайн, наподобяващ по-скоро часовник, отколкото гривна, и доста повече възможности. Устройство използва Bluetooth 4.0 LE за връзка със смартфон и както повечето подобни аксесоари отчита скорост, разстояние, темпо, време и калории при спортуване като бягане.
 

 

 

 


 

Приходите на Samsung спадат рязко

Samsung-NX30-Picture-13Прогнозата на Samsung за финансовите резултати на компанията за второто тримесечие на тази година предвижда спад от 24% в доходите спрямо същия период на миналата година. Според корейските финансисти това се дължи на силните позиции на корейската валута и на застой в пазара на смартфони.

 

 

 

 


 

„Съживено“ е древно паякообразно

arachnidИзчезналият вид тригонотарбид е бил паякообразно, разпространено из целия тогавашен свят и прародител на днешните паяци. По думите на Ръсел Гарууд от Университета в Манчестър: „Когато става въпрос за ранния живот на Земята, още преди влечугите да излязат от водата и да еволюират, тези ранни паякообразни са били на върха на хранителната верига.“

 

 

 

 


 

Топ 10 най-добри научнофантастични филми за последните 10 години

MinorityReportДнес темата е най-добри научнофантастични филми за последните 10 години, а класацията отново е топ 10. Разбира се, за в бъдеще не твърдя, че всяка подобна класация ще е в sci-fi жанра, но не казвам и че ще бъде „топ 10 сапунени сериали от нашето детство“. Смятам постепенно да ви запознавам с нещата, които ме вълнуват и са привлекли вниманието ми по един или друг начин.

 

 

 

 


P7 Seon е новият 5,5-инчов звяр на Allview

Allview-P7-Seon5,5-инчов IPS OGS HD дисплей с Dragontrail Glass защитно стъкло, Dual SIM и 8 MP основна камера са само началото, когато говорим за новия Allview P7 Seon. Hexa Core процесорът и Android 4.4 са останалата част от топ характеристиките на това устройство, което ще ви представим днес. С доста масивните си размери като за телефон, P7 Seon се явява добро предложение за любителите на по-големите устройства, които все пак може да поберем в джоба си по някакъв начин.