Снимка: The Verge

Изглежда все повече хора започват да предпочитат безжични Bluetooth слушалки, когато става въпрос за слушане на музика през своя смартфон. И небезизвестната немска компания Sennheiser разбира това и поради тази причина най-нашумелите им модели слушалки  получиха „ъпдейт“.

ВИЖ ОЩЕ: SAYGUS ОТНОВО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРОБИЯТ С ИНТЕРЕСЕН СМАРТФОН

Двата различни модела Momentum професионални слушалки (тип „на ухо“ и „покриващи ухото“) вече имат нов вариант със самостоятелна батерия и възможност за Bluetooth връзка с устройство. Това ще зарадва много фенове, още повече когато заговорим и за заряда – според производителя батерията издържа до 22 часа. Съвсем скоро моделите ще могат да се намерят на пазара, като цените им са сериозни (все пак говорим за Sennheiser) – 399 долара за тези „на ухо“ и 499 долара съответно за по-големия вариант „покриващи ухото“.

По-високата цена при втория вариант Momentum освен на големината, се дължи и на това че меката част при тях е покрита с истинска кожа. Според The Verge, които са се добрали до слушалките на място, материалите и изработката са изключителни, което не е нещо изненадващо. Разбира се, Sennheiser са оборудвали слушалките си и с noise canceling технологията, която позволява страничните шумове да бъдат изолирани и да не ви пречат да слушате музика спокойно.

Другото ново от Sennheiser е и моделът Urbanite XL, който също получава Bluetooth ъпгрейд. Цената на тези слушалки пък ще бъде около 299 долара. Не се учудвайте обаче, тук говорим за хай-енд аудио техника от компания, която освен слушалки, разработва още микрофони, телефония и headset апаратура за пилоти. Всичко това е насочено както съм частния потребител, така и към бизнес средите.