Samsung-Galaxy-Xcover-3

Изминаха над две години от представянето на Galaxy Xcover 2, а днес Samsung показа, че няма намерение да премахне тази серия от своето портфолио. Корейският гигант представи Galaxy Xcover 3, който трябва да издържи на използване при по-екстремни условия.

Виж още: Galaxy S6 – признанието на Samsung, че грешеше

Смартфонът със сертификат IP67, което означава, че е прахо- и водоустойчив, като той може да издържа 30 минути и до 1 метър под вода. За разлика от своя предшественик, Xcover 3 има и MIL-STD 810G, който гарантира безпроблемна работа при много ниски или високи температури, както и оцеляване при удари и падане.

Що се отнася до останалите характеристики, това устройство притежава 4.5-инчов дисплей с резолюция от 480 x 800 пиксела, четириядрен Snapdragon процесор с тактова честота от 1.2GHz, поддръжка на LTE и 1.5GB RAM. В допълнение Xcover има 5-мегапикселова основна и 2-мегапикселова предна камера. Вградената памет е 8GB, като е налична и опцията за microSD карти, а капацитетът на батерията е 2,200 mah. Устройството тежи 154 грама и е с дебелина от 9.95 мм.

Samsung-Galaxy-Xcover-3-2

Samsung-Galaxy-Xcover-3-3

ВИЖ ОЩЕ: Мини ревю на Galaxy S6 / S6 Edge