Камера

 

 

Добре, на всички вече им е ясно, че камерите на Samsung са добри. Трудно е да се каже нещо различно, като нещата са си същите, така че пак ще ви насоча за повече детайли да прегледате ревюто на Samsung Galaxy Note 4, за да не се преповтарям излишно.

Само за справка, Samsung Galaxy Note Edge предлага 16MP камера, чийто сензор е дело на Sony, разбира се, а те са супер спецове като говорим за камери. Имаме бленда f/2.2 и снимки във формат 16:9 с резолюция 3456 x 4608 пиксела. Предната камера е 3.7 MP на бленда f/1.9. Менюто е абсолютно същото и има познатите налични режими Selective focus, Panorama, Shot & more, Dual Camera, Virtual Tour и Beauty Face.

Снимките са резки и богати на детайл, с леки наченки на преекспониране. Шум има, но определено е в нормите. Цветовете са леко засилени, но това пак е нормално за телефоните на корейците. Все пак, ако искате, можете да контролирате експозицията, като натиснете върху определен участък и така ще заключите автофокуса и експозицията.

Лично моето мнение е, че снимките са по-добри от тези на Samsung Galaxy Note 4. Реално се получава така, че софтуерно са малко по-изострени и след като Samsung Galaxy Note Edge е “ Edge“, снимките при 100% кропване са супер, остри са като бръснач, но цветовете са малко по-наситени и нереални.

Няма как да подмина и факта, че може да правите и видео записи на 2160p при 30fps. Положението тук наподобява това при снимките като качество, так че няма да задълбавам.

В общи линии представянето на камерата като качество е супер, но самият телефон е може би най-неудобният за снимки, който някога ще ползвате. Както повечето неща, така и контролерите на камерата са изнесени на извитата част, което е супер гадно и неудобно. Едно на ръка е, че не отчита всяко натискане, но и самото позициониране на бутона го прави трудно достъпно. За снимки с една ръка може да забравите, освен ако не сте някакъв супер чевръст в ръцете. Селфитата също няма да са много лесни, макар че бутончето се измества в средата, когато обърнете телефона в портретен режим. Въобще, Galaxy Note Edge е добър фотограф, но не е добър за фотографите.