След толкова месеци на спекулации и изтекла информация, Samsung Galaxy Note 7 най-накрая е тук! Специалното събитие в Ню Йорк откри Ди Джей Ко, президент на мобилната дивизия на Samsung, който привества следящите на живо здрители, както и тези на официалните стрийминг места в Лондон и Рио. Накратко чухме историята за създаването на първия Galaxy Note смартфон и скептицизма относно големите дисплеи за тогавашните устройства през 2011 година. След това бяха представени и основните характеристики на Galaxy Note 7.

Джаджата е много близо до това, за което бяхме чували последните месеци – Galaxy Note 7 притежава 5.7-инчов Super AMOLED дисплей с QHD (1440 x 2560) резолюция, закривен от двете страни. Целят смартфон, както предната, така и задната му част, са покрити с пето поколение Gorilla Glass от Corning.

Samsung-Galaxy-Note-7-official-front-picМоже би най-важното относно хардуера на новия Samsung фаблет е това, че той е IP68-сертифициран. Ди Джей Ко поясни, че телефона е водо и прахо-устойчив, като може да издържи до половин час под 1,5 метра вода. Мениджърът Джъстин Денисън пък сподели, че това е първият Note с тези спецификации (това важи и за S Pen, който също е изцяло водоустойчив).

Като говорим за S Pen, стилусът на Galaxy Note 7 е нещо съвсем ново – неговият връх е два пъти по-тънък от този на предшественика си. С него вече можете да правите много повече неща, включително да превеждате текст и да използвате всякакъв вид четки за рисуване. Новото приложение Samsung Notes пък действа като история на всичко, което сте вършели със стилуса.

Samsung-Galaxy-Note-7-official-back-picКамерата на Samsung Galaxy Note 7 пък е същата 12-мегапикселова такава, която видяхме преди няколко месеца при Galaxy S7. Фаблетът може да се похвали с процесор Qualcomm Snapdragon 820 (или Exynos 8890 за определени региони), който идва в комплект с 4GB RAM и вградена памет от цели 64GB. Ако това обаче ви се струва малко, можете да разчитате на microSD карта с размер до 256GB. За жалост обаче, наскоро представените UFS карти памет няма да бъдат поддържани от Galaxy Note 7.

Разбира се, Samsung Galaxy Note 7 притежава и дълго спекулираният скенер на ириса. Той работи като използва специално разработен алгоритъм, който сканира ириса ви и прави негова дигитална карта. С негова помощ можете да се легитимирате и да заключвате определени приложения за по-добра сигурност.

https://youtu.be/a0a6Y9JvPqo

За да може да използвате Samsung Galaxy Note 7 без проблем, ще имате нужда от много енергия. За това се грижи батерията с капацитет от 3500 mAh (със 100 mAh по-малко от тази при Galaxy S7 Edge), която притежава On the Go и Quick Charge. Бързото зареждане работи и при безжично зареждане на смартфона, а обикновеното става чрез USB Type-C. С това Galaxy Note 7 става първият Samsung продукт с новият стандарт за портове. За да не се притеснявате при нуждата от зарядни пък, Samsung подаряват преходник от Micro USB към USB Type-C със всеки закупен Galaxy Note 7.

Предварителните поръчки на Galaxy Note 7 започват от утре, 3 август. Продажбите пък ще стартират в САЩ още на 19 август, като цветовите опции са Blue Coral, Silver Titanium, Black Onyx, Gold. Остава да разберем кога ще го видим и в България. В някои региони пък, купувачите на смартфона ще могат да се възползват от безплатен подарък в лицето на Samsung Gear Fit 2 смарт гривна. Цените все още не са обявени.

Samsung-Galaxy-Note-7-official-pic-14

1 коментар

  1. Sameshit again.
    Тия ще влачат дизайна на S6 години сега. Нищо ново, лъскаво и грозно! Поредния скъп Чалгафон!

Comments are closed.