Дългоочакваното представяне е насрочено за 20 февруари в Сан Франциско, САЩ

Водещият смартфон в гамата Galaxy S10 ще бъде пуснат официално на 20 февруари. Грандиозната премиера ще може да се проследи на живо от зрители по целия свят през уебсайта на Samsung.

5 нови модела

Компанията рядко разкрива информация, но слуховете ни подсказват какво да очакваме. Samsung Galaxy S10 Lite ще бъде с по-традиционен дизайн. Единствен от серията ще предлага плосък екран. Разполага със страничен четец на пръстови отпечатъци и двойна камера на гърба.

Останалите модели ще ни радват с Infinity дисплей с добре познатите извити ръбове. Би трябвало да видим още Galaxy S10 и S10 Plus, а по-късно ще ни бъдат представени и два 5G модела: Beyond X и Beyond Bolt. Тук ще се възползваме от удобството на по-голямата батерия, макар точните числа да не са известни на този етап.

Очаква се заявките за Galaxy S10, S10+ и S10 Lite да започната само няколко дни след представянето им. Първите бройки трябва да се появят около 8 Март.

Ето един бърз поглед на петте различни модела:

Ексклузивни цветове за SAMSUNG S10 LITE

Вече се говори, че Galaxy S10 Lite е реакцията на корейския гигант към iPhone XR на Apple и трябва да бъде основният конкурент на това устройство. Що се отнася до цветовете, можем да избираме между жълто, бяло, черно, зелено и синьо.

S10 и S10+ от друга страна, ще се предлагат само в бяло, черно, зелено и синьо, докато керамичния S10 ще бъде в бяло и черно. Няма да е изненадващо, ако компанията пусне някои нови нюанси впоследствие.

Според съобщенията керамичният модел е този с 5G и поддържа общо 6 камери, но  всичко ще бъде окончателно едва на самото представяне на модела.

PowerShare

Спекулира се с информацията, че и Samsung ще реализира функцията за обратен заряд, като този на Huawei Mate 20 Pro. И трите устройства ще притежават въпросната функция, наречена PowerShare, включително и Lite версията.

Макар някои все още да са скептично настроени по отношение използваемостта на технологията. В крайна сметка стандартното безжично зареждане е доста бавно и зареждането на друго устройство, използващо вашия смартфон, ще бъде още по-малко ефективно.

Твърде рано е да се прецени, дали Samsung може да предложи по-добро решение от конкурентите си или това е просто поредният маркетингов трик.