През 2015 Samsung пуснаха своя Serif TV – 4K телевизор, проектиран така, че да вписва с интериора ви у дома или в офиса. Този продукт е част от проекта на Samsung, в който компанията се опитва да направи телевизионните екрани по-малко натрапчиви, но същевременно да не губят качеството на главната си функция.

От март месец вече съществува и “Frame TV”, който е направен да изглежда като произведение на изкуството. Устройството се закача на стената и слагането му е много лесно, твърди компанията.

Дизайнерът е швейцарецът Ив Беар, който е измислил и някои от картините, които можете да сложите на дисплея, когато телевизора е в “art mode”. Frame TV пристига с 100 произведения на изкуството, като има всякакъв тип. И все пак ако искате да сложите нещо друго в дома си, можете лесно да качите изображения с USB.

ssng-frame-tv-1Човек може да избира между различни безели, също така по време на арт режима, можете да сменяте цвета на рамката на всяка картина/снимка, която ви стои на екрана. Има също и сензор, който автоматично наглася яркостта на телевизора, в зависимост от светлината в стаята, което прати изображенията да изглеждат сякаш са истински снимки. В началото дори е трудно да разберете кое е телевизора, особено ако е заобиколен от няколко рамкирани снимки.

Frame TV ще бъде пуснат в 55 и 65-инчов вариант, като продажбите започват в началото на юни, въпреки че цена още не е казана. Този телевизор наистина е като произведение на изкуството и ако някой има излишни пари това определено е добра инвестиция.