Напоследък Samsung работят усилено да въведат колкото се може повече от своите приложения в Google Play Store. Поредното такова е Secure Folder — апликацията за сигурност, която дебютира при Note 7 миналата година, а по-рано тази година бе представена и за Galaxy S7 и S7 Edge.

Дебютът на Secure Folder в Play Store не означава обаче, че приложението ще стане достъпно за притежателите на Android устройства, различни от тези на Samsung. За да инсталирате апликацията ще трябва да използвате съвместимо устройство. Към момента това са Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8 и Galaxy S8+.

Наличието на Secure Folder в Play Store ще позволи на Samsung да пуска ъпдейти за приложението много по-бързо. Сега вместо да трябва да влизате в Samsung Apps, за да ъпдейтвате, това ще може да става директно през официалния магазин за приложения на Android.

Secure Folder позволява на притежателите на Samsung устройства да поставят вътре важни за тях файлове, снимки, бележки, контакти и дори мейли, които да не бъдат достъпвани от никой друг. За да се прочетат те ще трябва входът в приложението да бъде оторизиран с парола, PIN код или биометрични данни — чрез скенер на ириса или скенер за пръстови отпечатъци.