Retry

Retry

След като играта Flappy Birds пожъна небивал успех за кратък период от времe и беше свалена от Google Play от своя създател, различни предприемчиви разработчици създадоха нейни клонинги, а това в крайна сметка доведе до по-строги мерки от страна на Google. Днес може би вече никой не си спомня за Flappy Birds, но Rovio, компанията която стои зад Angry Birds, явно е решила да възкреси играта отново.

Retry не е точно клонинг на Flappy Birds, но ясно си личи, че идеята е взета “назаем” от нея. Ретро стилът, 8-битовата графика и звук са “запазена марка” на Flappy Birds, но в случая вие ще управлявате не птица, а самолет, като принципът той да не се докосва до нищо е запазен и играта свършва, ако това се случи. Retry е разработена от новия екип на Rovio LVL11, който е натоварен с тежката задача да създаде експериментална (разбирайте не приличаща на Angry Birds) игра.

За момента Retry е налична за избрани пазари (Канада, Финландия и Полша) и само за iOS, като по-широкото й разпространение и версията за Android се очакват скоро. Остава да видим дали Rovio ще успее да пресъздаде магията на пристрастяването, поради която оригиналната Flappy Birds беше свалена от Google Play, според своя създател.