RoomScan

RoomScan

Разработчиците често предлагат иновативни начини да се възползвате от технологиите във всекидневието. Приложението  RoomScan, което можете да намерите в iOS App Store е различно от всичко, което сме виждали до сега. Само за няколко секунди, то може да ви помогне да начертаете план на стаята, в която се намирате, като има нужда само да насочите последователно своя iPhone към стените й.

RoomScan е създадена от Locometric и може да бъде идеалното решение при измерване на дадено помещение. След като насочите телефона си последователно към всяка стена, както е показано в клипа, приложението ще изчисли приблизителните размери на стаята и нейната разгърната площ. Според създателите му, изчисленията са с точност до 10 см. Разбира се RoomScan не е прецизен инструмент, но може да се използва за ориентир, когато ще поръчвате нови мебели или ще боядисвате например.

Приложението е безплатно за iPhone, iPad и iPod touch, а има и платена версия, която може да се закупи през самата програма и позволява автоматично свързване на стаите и създаване на план на целия апартамент или етаж. Ако все още не сте пробвали RoomScan, можете да го направите сега. Дори и да не е прецизен инструмент, то може да ви помогне в редица ситуации, когато се нуждаете от скица на някое помещение.