Ако имате домашни любимци, голямо семейство, заети сте или просто не ви се занимава да почиствате, решението е Roomba 980

Роботизираните прахосмукачки все още не са толкова мощниq колкото традиционните такива, но направиха голям скок в развитието си, откакто бяха въведени преди повече от две десетилетия.

Иновация от iRobot

Когато става въпрос за иновации, нито една компания не може да се сравни с iRobot, създателите на Roomba, която се е превърнала в синоним на “работния вакуум”.

Roomba работи чрез нашия смартфон

Roomba 980 е един от най-добрите модели на iRobot, включващи отлично приложение, което се свързва чрез wi-fi, открива препятствия, предотвратява падане по стълбите и увеличава всмукателната сила при покрити с мокет помещения.

Въпреки че Roomba 980 е една от най-скъпите опции на цена от $899, тя е невероятно издържлива и идва с изключителната поддръжка за клиентите на iRobot.

Всички искаме да имаме чиста къща, но когато почистването е в дъното на списъка ни със задачи, определено би било хубаво някой да почисти след нас. Благодарение на верните робот-вакуумни служители, не е нужно да се тревожим за мръсотия, прах, козина от домашни любимци и други отпадъци по пода.

Нашите първи впечатления

Тежестта на робота е около девет килограма. Височината е 3,5” на 13,5” в диаметър, така че той има по-висок профил от много вакуумни роботи, което може да затрудни влизането под някои от мебелите. Roomba 980 се предлага с включени батерии, допълнителна странична четка и допълнителен филтър. И тъй като частите се износват при редовна употреба, може да поръчате резервни, чрез уебсайта на iRobot и приложението.

Процесът на разопаковане и настройка отнема пет минути. Първоначално роботът трябва да се зареди за три часа. Междувременно може да си инсталирате приложението. То наистина е страхотно. Една от полезните функции е отчетът за чистота. Той показва мястото, което е почистено и къде още има мръсотия. Ако Roomba бъде заклещен някъде и не можете да го откриете, просто натиснете бутона “Locate Roomba” и той ще възпроизвежда музика докато не го намерите. Това понякога може да е много полезно в претрупаните детски стаи.

От приложението може да избирате да стартирате Roomba в екорежим. Роботът работи отлично и без приложението. Просто натискате бутон “Clean” и го оставяте да свърши работата вместо вас.

Режим на почистване

Планирането на почистването с Roomba е доста просто. Може да се настрои на ежедневен режим, по едно и също време, или различен час за всеки ден от седмицата според графика ви. Около 80% от циклите на почистване завършват без намеса от наша страна, за да го освобождаваме от препятствия.

iRobot осигурява график за поддръжка, в който подробно се описва кога да се почисти филтъра, колелата и различни други части.

Много разсейващо обаче действа вакуумът на Roomba, ако се налага да пазим тишина.

Наскоро бе пуснат в продажба аналогичен на него робот – Roomba i7. Цената е само с около $50 по-висока и единствената разлика е тази, че i7 автоматично изпразва контейнера си за боклук.

И двата робота са изключителни машини, които опростяват почистването за заетите хора.

Сподели
Предишна страницаКак да изглеждаме перфектно при видео разговори
Следваща страницаНовите moto g7 plus и moto g7 power вече са в България
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.