Facebook определено се стараят да са на върха във всяка една сфера и имат доста различни приложения. Освен основното и Messenger, имаме Home, Slingshot (което наподобява Snapchat), а сега и това – Riff. Приложение, което ви позволява да снимате видео и да си сътрудничите за това с приятели.

Но за какво точно става въпрос? След като влезете с Facebook профила си в приложението, Riff ви дава възможност да дадете заглавие на проект и да снимате първото видео. След това приятелите ви от Facebook могат да снимат друго и да го добавят към вашето. Нямате ограничение откъм продължителността. Клиповете се подреждат един под друг по интересен начин, нещо като история, чрез която можете да разкажете много. Вашите приятели могат да допълнят това със свои идеи и кадри, след което това видео има възможност да остане в Riff или да бъде споделено във Facebook, където всички да го разгледат и харесат.

Тук изглежда, че социалната мрежа иска да даде на потребителите си нещо подобно на Vine, но не точно. Както казах, в Riff нямате ограничение откъм продължителност, докато при Vine тя е шест секунди. Също така уникална идея изглежда и възможността да си помагате с приятели в снимането на един общ проект, върху който всички заедно сте автори. Дали приложението ще успее зависи от желанието на потребителите за нещо подобно. Да, Vine е най-масовото и популярно приложение от този род, но пък е тясно интегрирано по-скоро с Twitter и неговите ползватели.

Riff вече е налично за безплатен даунлоуд за Android и iOS.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS