Напоследък става много популярно гейминг машините да използват по 2 или дори три дисплея за по-широко визуално пространство. Настройването на такива системи обаче е сложно и отнема нерви и време, или поне така мислят от Razer, които тази година използваха CES, за да представят най-новото си творение.

Razer Project Valerie е прототип на лаптоп с три екрана. И да — всичките три са част от лаптопа и не се закачат допълнително. Също така цялото окабеляване е вътре в машината, така че да не се занимавате с нищо. Просто отваряте преносимия компютър, двата допълнителни дисплея се вадят от основния и започвате да играете.

razer-project-valerie-1

Razer посочват като основно предимство на Project Valerie неговата преносимост. Макар да е по-тежък от обикновен лаптоп, той все пак е доста по-лек от повечето гейминг лаптопи на пазара. Тежи само 5,44 килограма. Дебелината му пък е 3,81 сантиметра, така че допълнителните дисплеи не допринасят кой знае колко за това.

Всеки един от екраните на Project Valerie е с големина 17.3 инча и резолюция от 4K, като това прави общо 12K (11520 x 2160 пиксела) резолюция и 180 градуса визуално поле при first person игри. На всичкото отгоре, лаптопът поддържа NVIDIA Surround View технологията и е съвместим с Oculus Rift и HTC Vive, за да можете да се насладите и на любимите си VR приключения.

razer-project-valerie-2

Картинката се допълва от изцяло алуминиев корпус и запазената марка на Razer за механична short-throw клавиатура. Все още не е ясно какви точно са останалите спецификации на Project Valerie, нито каква ще е неговата цена. Официалната му премиера бе на CES, но кога ще се появи на пазара също за сега остава тайна.

Какво ще кажете? Харесва ли ви идеята да притежавате лаптоп с ultra-wide дисплей, съставен от три екрана? Споделете с нас в коментарите.

razer-project-valerie-3

2 Коментари

  1. Единствено ми е интересно какво ще е теглото

  2. Обявили са го, пише го и в статията – 5,44 килограма. Не е много като за три дисплея…

Comments are closed.