Raspberry pi 2

Raspberry Pi Foundation пусна своя евтин компютър през 2012 г. и той бързо се превърна във феномен, а сега тя обяви Raspberry Pi 2, който е също толкова евтин и малък и може да се използва за различни проекти, експерименти и обучение на децата как да кодират.

Виж още: Изтекоха спецификациите на HTC А55, нов смартфон от серията Desire

В новия модел има две основни промени – неговият процесор е много по-мощен и има два пъти повече RAM. Това, което си е останало същото е цената – той се продава само за 35 щатски долара. „Това е голяма крачка напред по отношение на изчислителната мощност за потребителите“, казва Майк Пауъл, мениджър развитие на технологии за Pi. Според него новият модел отваря много повече възможности.

Pi 2 е с четириядрен ARMv7 процесор с тактова честота 900MHz и включва 1GB RAM. Той поддръжа до 4 USB конектора, основната памет е Micro SD карта. Raspberry Pi Foundation казва, че увеличенията на производителността ще варират в зависимост от това, което прави потребителят с него, но като цяло те ще бъдат значителни. Продажбите на Pi 2 започват още от днес, включително и Element14.

Raspberry pi 2 Raspberry pi 2 Pi2ModB1GB_3.0 Pi2ModB1GB_2.0 Pi2ModB1GB_-comp.0