Като всяко нещо и към мини-компютъра Raspberry Pi биват добавяни различни помощни джаджи, които да го направят още по-полезен и използван от хората. Последната такава е персоналният сеизмограф, наречен Raspberry Shake. В момента той събира финансиране през Kickstarter. Благодарение на Shake, ще получите сензор, който улавя всякакви вибрации като започнем от земетресения, случващи се на хиляди километри от нас, до стъпките на някого в съседната стая.

„Новото допълнение към колекцията на Raspberry е за всеки, който иска да „види“ всички вибрации около около нас и които не усещаме. Абсолютно всяка една вибрация, независимо дали е предизвикана от камион или земетресение, ще бъде регистрирана от вашия Raspberry Shake,“ споделя създателя на сеизмографа.

Във видеото по-горе може да видите как по-точно работи Raspberry Shake. Невероятното не е, че улавя вибрациите, причинени от пускането на монетата върху масата, а тези от самото и повдигане! Изключително чувствителен уред… Нямаме търпение да видим какво още ще може да прави Shake, когато до него се докоснат креативните умове на потребителите по цял свят.