Официален старт през 2020

Sony разкрива подробности за хитовия си продукт, който ще зарадва феновете през следващата година. Модернизираната конзола предлага иновативно захранване. Наименованието както очакват всички ще е PlayStation 5. Желаещите да се насладят на емоцията от вълнуващите игри ще могат да го изпробват чак към края на 2020 г. Ако всички подобрения се окажат реални, търпението ще си заслужава. Светът на игрите е примамлив както за малките, така и за големите фенове. Годините тук не играят никаква роля. И защо да се съобразяваме със тях? Важно е човек да умее да се наслаждава на любимите си неща независимо от възрастта.

Подобрени усещания на контролерите

Sony загатва за нова функция. Бърза обратна връзка, която да замени типичния ефект на „тътен“, който се намира в контролера на PlayStation от десетилетия. Това наподобява функциите, които Nintendo внесе в Switch, но така и не успяха да се реализират.

В PS5 трептенията на контролера ще предлагат по-широк спектър от ефекти, а компанията претендира за рафинирано усещане при докосване, за да можете да почувствате разликата между ходенето през тревни полета и плъзгането през калта.

Адаптивно задействащите се функции са друга основна актуализация и ще стигнат до бутоните L2 и R2. Разработчиците на игри могат да програмират бутоните, за да представят напрежението и силата в играта, като теглене на предмет или ускорение на автомобила. Прототипа на новия контролер все още прилича много на PS4 DualShock 4. Той очевидно ще се зарежда и през USB-C.

Спекулации или истина

PS5 ще обработва техники за проследяване на лъчите чрез хардуер на графичния процесор. Това беше и тема на една от ранните онлайн дискусии, когато Sony започна да описва подробно конзолата. По – бързото SSD устройство е вече потвърдено, но един различен начин на инсталиране и актуализиране на игри може да бъде също толкова полезен за геймърите.

Това веднага загатва, че можете да вземете само мултиплейърната част на играта или да изтеглите частично постиженията на друг играч, за да можете да стигнете до играта възможно най-бързо. Бъдете сигурни, че физическите игри ще продължат да съществуват и за PS5. Новото устройство ще има двойната визия на досегашния pro вариант. И за тези, които все още не са убедени в пристрастяващото увлечение по забавленията от този тип, скоро ще имате възможността да го направите по най – модерния начин.