Кое ни защитава извън дома

Ring обяви първия си пробив в продукти, предназначени за използване извън дома. Те стартират с нова линия охранителни камери, предназначени за автомобили. Новите системи Car Cam, Car Alarm и Car Connect се интегрират в едно и също приложение. То се нарича Ring и поддържа аларма за домашна охрана, видео звънци и охранителни камери. Те предоставят на собствениците предупреждения при опити за взлом. Очаква се новите продукти да бъдат налични от началото на следващата година.

Причината за разширяване на наличните устройства за автомобилния пазар е в отговор на желанията на клиенти, да осигурят своите превозни средства подобно на домовете си с продукти Ring.

Какво ни предлага компанията

Автомобилната аларма за $ 59,99 е най-простото от всички предлагани устройства. Тя се включва в диагностичния порт OBD-II на вашия автомобил и изпраща предупреждения до телефона ви. Това се случва когато е засечен взлом. Същото би се случило, ако някой се опитва да тегли автомобила ви. Ще получите информация също, ако друго превозно средство се удари в колата ви. Автомобилната аларма има вградена сирена, която може да се задейства дистанционно и може да бъде свързана с други устройства Ring или Alexa, за да издава звукови сигнали при наличие на някое от горепосочените събития.

Метод на работа

Car Alarm използва новата мрежа Sidewalk на компанията майка на Amazon. Тя беше обявена миналата година и започна да осъществява някои реални продукти и разработки върху едва сега. Amazon казва, че Sidewalk ще стартира официално по-късно тази година.

Car Cam ще е първата камера на Ring предназанчена за използване извън дома и ще има способността да записва както вътре, така и извън колата. Когато е монтиран на таблото на автомобила, Car Cam се насочва към предното стъкло. Ще има и такава, която сочи към интериора на превозното средство. Подобно на алармата за кола, охранителното устройство може да изпраща предупреждения, когато се регистрира събитие като взлом, теглене или авария. Собствениците ще могат да се включат в емисиите на камерите, за да видят какво се случва в реално време. Car Cam разчита на Wi-Fi или LTE за свързаност.

Функции и наличности

Car Cam ще има възможност да реагира автоматично в случай на сериозна катастрофа. Друга функция, наречена „Спиране на движението“, позволява на собствениците да записват и запазят своите кадри в облака. Потребителите ще разполагат и с вградени функции за поверителност, като физически затвор на камерата и възможност за електронно деактивиране на вътрешния видео и аудио запис.

Задължителни или по желание

Тъй като толкова много автомобили вече имат вградени камери (голяма част от тях са задължителни за всички автомобили в САЩ и Русия от 2018 г.), Ring разработи платформата Car Connect, за да интегрира тези съществуващи камери в своята система. Платформата е набор от API за производителите на автомобили. Тя позволява на собствениците да получават сигнали за събития, да преглеждат записани кадри и да направят проверка дали колата е заключена.

Ring работи с много производители на автомобили за изграждане и поддръжка на системата, но първото партньорство, което обявява е с Tesla. Собствениците на Model 3, X, S и Y, които имат активиран режим Sentry, ще могат да инсталират устройство в автомобилите си, което им позволява да се свързват със съществуващите камери на автомобила и да разглеждат кадри.