OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Microsoft пусна ъпдейт за версията на Office за iOS, с който идва поддръжка на съхранение на файлове в облачната услуга на Apple – iCloud. Актуализираните приложения вече ще позволяват на потребителите с iPhone и iPad да отварят, редактират и запазват документи в iCloud, без да се налага да плащат за абонамент към Office 365 или да използват услугата OneDrive на Microsoft.

Виж още: Център за градска мобилност с официално Android приложение Sofia Traffic

През ноември Microsoft влезе в партньорство с Dropbox, добавяйки подобна функция, но опцията за облачната услуга на Apple е малко по-усложнена. Разделите с местата за съхранение в Word, Excel и PowerPoint за iOS няма да ви позволят да добавите iCloud. Поради тази причина вие ще може да получите достъп до iCloud документи от раздела “more”.

Това може да е малко объркващо, а създаването и запазването на документи в iCloud е по-трудно. Също така има ограничения за вида файлове – може да прегледате част от текст, който е създаден в TextEdit на Mac и съхранен в iCloud, но няма да имате достъп до самия документ и няма да може да го редактирате.